Tanneforsdagen den 29 september

>> Den 29 september är det Tanneforsdagen som vanligt. Ni kanske har sett en blänkare om det i tidningen. Det är ett samarrangemang med handlarna i Tannefors, Resurspoolen och Cruisarklubben. Jag har tillfrågat Abra att kalla ett antal amerikanare med bl a Janne Meyer o Frasse att skjutsa boenden vid Kvarnbackens äldreboende – där de boende är mer än förtjusta att få följa med dessa amerikanska kryssare på en åktur runt i staden. Förra året körde de bl a till Vallastaden några stycken – ett område få av de boende hade sett. Vi MC Cruisare åker efter karavanen i Tannefors med våra motorcyklar och brummar lite extra och väcker lite uppseende längs vägen.

Detta år är naturligtvis Nya Tanneforsvägen uppgrävd i vanlig ordning på något ställe och i år är gatan enkelriktad från ICA till påfarten från Gamla Tanneforsvägen mot Braskens bro hållet. Vi får åka från Kvarnbacken t h in på Gamla Tannefors vägen ner till gamla brandstationens trafikljus o sedan t v upp på Nya Tanneforsvägen – förbi alla affärer där och så in på Gamla Tannefors vägen igen och åka några varv. Eftersom det bara blir i en riktning på Nya Tanneforsvägen i år så får vi åka åtminstone tre varv runt – innan bilarna far ut på stan med de gamle. Vi Cruisare tar ett varv till – och om vi får plats, kan vi ju ställa upp oss en stund vid ICA o visa upp oss. Sedan far vi ett varv och in på Garvaregatan 7 från G:la Tannefors gatan och stannar där vid Tanneforspojkarnas lokal och äter korv. Sedan tar vi ett varv igen.

Efter cruisingen blir det fika vid Kvarnbackens äldreboende och det är tre damer från Resurspoolen som serverar kaffet. Brödet har Kvarnbackens personal bakat tror jag. Nu hoppas vi på väder denna lördag den 29 september. Samling för alla – motorcyklar som amerikanare – kl 11.00 vid HSB:s parkering längst upp mot Brasken Nya Tanneforsvägen/Stationsgatan.

Det vore kul om vi blev en hop motorcyklar denna dag – för det är en trevlig stämning i Tannefors denna dag. Det blir inget tal eller musikkår i år – så därför är det kul om många motorcyklar kan visa upp sig. Lite livat blir det ju.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.