Onsdagstur med Lasse 200617

Det kändes som det var en lördag vi åkte denna onsdag. Vädret var lite hotande i början men bättrade på sig vart efter. Vi skulle till Österbymo och sedan var det tänkt Horn – men dit kom vi inte. Det var så mycket kultur denna onsdag innan dess så vi gjorde om turen på slutet. Lasse valde fel väg innan Strålsnäs – vi skulle mot Malexander men han och GPS:en drog till Mjölby en omväg o några extra mil. Efter käket vid Ydregården besåg vi Traktor o motormuseet där. Vilken samlar gärning gubbarna gjort! Det fanns hur mycket som helst!! Traktorer, bilar, tändkulemaskiner, båtmotorer, motorsågar, gräsklippare, snöskotrar, mopeder och en massa annat gammalt o allt för 40:- i inträde. Hur det går när dessa åldersmän hamnar i jorden kan man undra. Så mycket kunskap som finns samlad hos dessa herrar!! På vägen mot Kisa o hemåt var det bättre rättning i ledet med fin zick zack körning där mittstrecken var synliga. I Rimforsa fick jag nog och tog min egen väg hemåt efter att ha stannat vid kanalen och intag av det sista i termosen och egenhändigt bakade bondkaka samt havrekaka med korinter. Tack Lasse o alla andra för en trevlig tur – som vanligt skulle man kunna säga. Men sådant är ju inte självklart egentligen. Vi är ett trevligt gäng. Ett nytt ansikte som körde framför mig gav en förvånad komplimang att han tyckte det var häftigt att jag hängde med så bra där bak med min stoooora maskin! Då skulle han se mig åka först och få spatt i gashandtagshanden och dra iväg och alla i ledet bli små prickar i backspegeln!! Men det är kul när någon uppmärksammar att man kan hantera 410 kg på ett smidigt sätt.
Vi stannade en stund vid platsen för polismorden i Malexander 1999 och Peter Viveland – vår polis i Cruisarklubben – berättade och att det var han och en kollega som var först på platsen efter morden. Han kan fortfarande se hela den fruktansvärda händelsen framför sig när han är på plats. Kroppen glömmer aldrig sådana trauman. 

fler bilder på Bildersidan

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.