Fjälltur Vildmarksvägen via Stekenjokk 240 mil utan regn i 9 dagar

Vi var några gubbar från klubben som for på semestertur till fjälls 18 juli och hade tur med vädret. Det var väldigt varierande boenden hela resan. Rättvik spartanskt men hemtrevligt o trevligt värdfolk. Sveg erbjöd ett kuriosa hotell med massor av växter både utomhus o inne – inrett med antikviteter. Strösund ett normalt hotell där vi fick parkera våra MC utanför våra fönster. Den enda dagen det regnade hade vi en vilodag vid Stora Blåsjön vid Norska gränsen och njöt av sagolik natur och god mat hos Arga Kocken vid hans restaurang Fjällripan. Värden Anders Ottosson gav utmärkt service och med förkärlek för kanelbullar som han dränkte oss med. Lilla hotellet i Vilhelmina var mysigt och serverade en rödingsoppa av guds nåde. Östersund hotellet hade en neutral entré som var svårhittad. Fina rum o bra frukost. Falun Bergmästaren Clarion hotell var lite lyxigare och kvällsbuffé ingick i priset. Trevlig personal som också svettades i värmen. 9 dagar är många dagar att umgås men det flöt på bra och våra motorcyklar skötte sig utmärkt bra utan trassel. Själv fick jag gå två gånger till hotellen med min packning. Janeric hade bara en påse att bära på – ju större mc ju mer packning verkar det som. Han kan han militären. Åke hade lovat bort sig sista dagen så han for direkt hem från Östersund 70 mil det tog 11,5 timme i sadeln. Vi andra njöt av Clarion hotellet i Falun. Det blev en kanontur på 240 mil och vi såg t o m renar på fjället. Massor av spektakulära forsar besåg vi längs Vildmarksvägen – häftigt värre! Du kan se en del av dem på vår hemsida i den film jag gjort ikväll. Nu är det bara att planera för 2022 års mc tur. Då har jag fyllt 75 år. Hoppas man mår ok då.Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.