Om klubben

Klubben startades 1997 av 15 st entusiaster från Linköping på initiativ av Anders Ekdahl, Bengt Häger och Erik Staberg, Bo Holmberg bl a. De samlades på Lazlos krog i Hjulsbro och anledning var att alla ville ha sällskap då de åkte MC. Anders Ekdahl blev klubbens förste ledare. Cruisarklubben i Linköping är en E-post klubb.
Cruisarklubbens födelse doc   Cruisarklubbens första medlemmar 1997

Cruisarklubbens policy är mycket enkel. Alla MC märken är välkomna. Det enda som krävs är att man är ägare till en MC. Inga andra krav än att ha lust att åka MC tillsammans med klubben.

MC klubbar av rang har en ledare/hövding/president. Hövdingen ansvarar för cruisarklubbens e-post register. Meddelande om när någon av medlemmarna vill åka MC i klubbens regi skall skickas ut via e-post av klubbens hövding som är Clas Aglert sedan 2002. Hövdingen är inte vald – han/hon är en eldsjäl, som frivilligt tar på sig ansvaret. Hövdingen vårdar Cruisarklubbens flagga. Den första flaggan var en svart falk på vit/grå botten. Den vårdas av Anders E.  Den andra flaggan var/är en silver falk på svart botten. Flaggen fladdrar stolt från hövdingens MC först i ledet under alla större turer och under spontana turer när så annonseras via mail. Storleken på flaggan beror på vilket fäste det går att ha på hövdingens MC.

DSC_7953 IMG_0718 IMG_3316

Ingen medlemsavgift skall tas ut. Överhuvudtaget skall inga krav finnas på klubbens medlemmar. Frivillig gåva tas gärna emot – då det kostar pengar att hålla igång en hemsida, virusskydd, utskrifter etc . Gåvan brukar samlas in i samband med Sommen Runt eller överlämnas till hövdingen vid andra tillfällen.

Initiativ till turer eller andra aktiviteter kan komma från vem som helst av medlemmarna i klubben. Meddela då detta till hövdingen via mail info@cruisarklubben.se  så samordnar han/hon och meddelar detta vidare till resten av klubbens medlemmar. Alla som vill och har en MC får vara med. Du behöver bara maila in din e-postadress till hövdingen via klubbens hemsida eller via denna länk och ange vilken MC du åker på. I och med att du anmäler dig till klubben, accepterar du att stå med i vår medlemsmatrikel med ditt namn och din e-post adress. Ange gärna adress och telefonnummer också, men det är inget krav.  Anmäl e-post adressändringar – annars plockas du bort ur medlemsmatrikeln – om adressen är/blir okänd och breven kommer tillbaka.

För att göra det lättare att alla skall kunna ta initiativ till spontanturer har vi våren 2018 startat en Facebook grupp. För att få gå med i den måste du vara medlem i Cruisarklubben. Beskrivning av gruppen på FB sidan: Cruisarklubbens facebookgrupp vänder sig till dig som vill köra mc och ha trevligt tillsammans med klubbens medlemmar. Detta förutsätter att du är medlem i Cruisarklubben, har mc-kort och att du har en egen hoj du kan köra aktivt på (alla märken och modeller är välkomna!) För att bli medlem i Cruisarklubben, skickas en ansökan till hövdingen Clas Aglert på: info@cruisarklubben.se. Du anger mejladress, namn, adress och mobilnummer.  
REGLER för FBgruppen: Vi håller en god ton i inläggen. Inget sexistiskt, religiöst eller politiskt accepteras. Administratörerna har, utan att meddela vederbörande, rätt att ta bort opassande inlägg samt rätt att utesluta medlemmar som missköter sig. Länk till FB sidan är: https://www.facebook.com/groups/150984295515114/?ref=bookmarks

För att köra MC säkert i grupp krävs det att vi alla tar vårt ansvar och håller oss till de regler som finns nedtecknade i bifogat dokument – Att köra MC i grupp. Exempel: vi kör i sicksack formation med ledaren till vänster mot mitten och man kör inte om någon – såvida man inte vill påkalla ledarens uppmärksamhet. Klicka här så ser du mer visuellt hur det kan ta sig ut som ett komplement till textdokumentet.

Som tur är så har klubben en WebbMaster – Göran Göcke Eriksson och han ser ut så här med en champagne flaska i handen som en gåva från klubben för sina tjänster – som är ovärderliga!!

Alla MC-klubbar av rang har en ”runt en sjö-tur” på sitt program. Vid klubbens bildande -97 beslöts även att vid första eller andra lördagen i september åka Sommen runt. Detta har skett varje år sedan dess och 2004 blev ett rekordår med 305 MC i kortegen runt sjön!! Ulf Engborg från mcnytt gjorde ett reportage om vår tur 2003 och hans reportage finns att läsa i nr 4 som kom ut 9 mars 2004. Läs mer om oss där. 2007 var första året för kortege längs Göta Kanal mellan Motala – Söderköping med 320 deltagande MC. Denna kortege kanske återkommer vid något jubileum framöver. Håll ögonen på det i vår kalender.

Välkommen att bli medlem – tveka inte utan skicka in ditt mail idag!!

Anders Ekdahl och Clas Aglert berättar, året är 2004 om tillkomsten av Cruisarklubben Filmen är 16minuter och på ca 1Gb  – musiken är tyvärr borttagen av upphovsmässiga skäl eftersom filmen är nerladdad via Youtube

Bror Gårdelöf berättar lite om sitt MC intresse 2004 , filmen är på ca 6min 300Mb

Stilstudie i ett bildspel från 2004

Första onsdagsturen till Vadstena 2004 filmen är på ca 900MB 12min – vänta en stund så laddas filmerna ner här nedanför. Även de andra är runt 800MB 10min

Första onsdagsturen 2004 Vadstena

Valborgsturen genom Linköping 2004

Norsholmsturen 2004

Hövdingen Clas Aglert intervjuas i Sveriges Radio 

Hela Valborgsfärden genom Linköping  bakpå en VTX1800 , 2004, obs! filmen är 300MB och 13minuter lång.
Hela Valborgsfärden genom Linköping 2004