Besök vid ÅSSA museet i Åtvidaberg 12 januari

Danne o jag besåg ÅSSA museum i Åtvid igår med SIMTUS Sven som guide – en stor upplevelse. Han startade några jätte maskiner 100 år gamla med remdrift i taken. De gjorde järnvägs växlar o böjde räls o massa annat! Där finns gamla bilar, mopeder, Facit maskiner också. Dit måste vi åka 7 maj i år på ÅSSA dagen o beskåda hela härligheten igen o då startar de tändkule motorer etc. Fler bilder finns på bildersidan.

Film 1  IMG_4508   

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Besök vid ÅSSA museet i Åtvidaberg 12 januari

God Hjul alla Cruisare & Gott Nytt År

Nu vänder det och blir snart ljusare igen!! Det finns hopp!!

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för God Hjul alla Cruisare & Gott Nytt År

Tåkern Runt 22-09-24 blev en lyckad tur…….

….i fint sensommarväder. Vi var minst 25 MC c:a o det kändes som i fornstora dar med en lång svans bakom mig. Några nya medlemmar fanns med bland dessa o de var imponerade av vägvalet och känslan av att åka många utan något strul och njuta av det vackra vädret på vår vackra Vadstenaslätt på små kurviga vägar. Många små stopp blev det men det är ju det som är meningen så vi kan pratat med varandra ofta!! Thomas A gick i pension i somras o fick en fin present av Helen på Väderstad Centralbageri för trogen kund i 18 år med fri fika i ett år närhelst han dyker upp.
Flera bilder finns på Bilder sidan ovan.  Film 1  Film 2

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Tåkern Runt 22-09-24 blev en lyckad tur…….

Tåkern Runt nu på lördag 24 september

» 24 september:  Tåkern runt över Omberg. Detta har blivit tradition också.  Avfärd från SNODDAS korvmack OK/Q8 vid Valla rondellen kl 10.00. Första stoppet blir vid Väderstad Centralbageri med utsökta vaniljbullar o smörgåsar. Vi kanske inte beser  Naturrummet invid Tåkerns strand – det har vi gjort så många gånger. Fika kan vi göra mera med medhavd kaffepåse på Omberg. Tag med eget fika till detta stoppet vid Ellen Key parkeringen. Västra Väggar beses. Det blir många trevliga stopp. Äta lunch gör vi på restaurang i Vadstena. Andra åker direkt hem. Återsamling för de som vill åka tillsammans hemåt efter en dryg timme.  För mer info ring hövdingen ClasA 0705 582862.

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Tåkern Runt nu på lördag 24 september

Eklidens festplats sista Motorträffen för i år!!

Det blev en lyckad tripp till Ekliden. Vädret var kanonfint och trevligt sällskap med 9 cruisare som åkte i samlad tropp dit. Det är en alldeles speciell stämning vid Ekliden. Folk i trakten jobbar ideellt med att sälja korv o kaffe till rimliga priser – 40 kr för en hamburgare – vid Norsholm kostar de det dubbla – fina bilar som syns varenda en. Plåtis var där med sin gamla SAAB 96:a – en riktigt gammal bil hade rullatorn framme vid fronten. Vi gick runt och kikade på gobitarna och sörjde att säsongen lider mot sitt slut. Hit vill vi återvända nästa år flera gånger. Nu återstår Tåkern Runt i bra väder.

Flera bilder finns på Bildersidan

 

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Eklidens festplats sista Motorträffen för i år!!

Sommen Runt rektur 1/9 och ordinarie tur 3/9

Vi var 17 MC som for runt Sommen den 3/9 och hade en god tur med bra väder, fika vid Hägerstads kyrka där Snäcka med anhang hakade på, god mat vid Ydregården och vacker natur och fina vägar att åka på. Allt flöt på bra och Sveneric i gul väst åkte sist o på så sätt gjorde det enklare för hövdingen att hålla koll bakåt att alla var med. 

Eklidens festplats har utökat sina träffar imorgon måndag 5/9 som sista träff för i år. Jag åker gärna dit och njuter av åken vid bra väder. 

Vi gjorde en rektur runt Sommen den 1/9 för att kolla läget ang underlaget på vägarna – några stycken cruisare som inte kunde fara med den 3:e.

Bilder tagna av ClasA och Janeric finns på bildersidan ang båda dessa turer.

 

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Sommen Runt rektur 1/9 och ordinarie tur 3/9

Sommen Runt nu på lördag den 3 september kl 10 far vi – kom i god tid

»  3 SEPTEMBER: OBS! NYTT DATUM Sommen Runt 23 mil – tvärt om. Cruisarklubbens egen stora tur sedan starten 1997. Samling Folkets Park/Cupolen parkering, Linköping  mitt emot Gamla Linköping. Vi startar turen kl 10.00.  Vädret bestämmer hur många vi blir förstås. Allt mellan 0 – 259 MC har förekommit.

Alla MC är välkomna!!  Vid starten samlar vi in pengar till färjeavgiften på 20:-/MC och den frivilliga avgiften till Cruisarklubben (kan va en hundring) som inte hålls igång utan utgifter. Allt arbete sker ideellt förstås.

Vi gör tvärtom turen i år också. Vi åker turen baklänges – vi provade på detta vid rekturen och vid ordinarie tur.  Medtaget fika intages vid Hägerstad nya kyrka där Boda vägen börjar – där Snäcka o hans vänner har slutit upp tidigare. Nytt är också att vi inte åker upp vid Kungabordet – vi har varit där så många år att det får bli en annan gång. Lunchen intar vi vid Ydregården. I fjol hann vi äta lunchen ute innan det började regna. De bjuder oss på dagens lunch för c:a 175:- med fläskfile´och potatisgratäng för dem som vill. A la carte mörgås o hamburgare har de också – men då tar det lite tid. Jag tar upp vid starten hur många som vill ha vad.  Vi åker över Torpön men stannar inte vid restaurangen. Det har blivit för dyrt där med a la carte endast. Vi tar färjan direkt när vi kommer dit. Blåviksvägen tar vi efter att vi väntat in alla efter färjan.  Bensin finns vid Österbymo och vid infarten till Torpön. Färjan tar tid och du hinner ifatt om du behöver tanka där.

                   GOD TUR!!

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Sommen Runt nu på lördag den 3 september kl 10 far vi – kom i god tid

Nytt datum för Sommen Runt!!

»  3 SEPTEMBER: OBS! NYTT DATUM Sommen Runt 23 mil. Cruisarklubbens egen stora tur sedan starten 1997. Samling Folkets Park/Cupolen parkering, Linköping från 08.30 mitt emot Gamla Linköping. Vi startar turen kl 10.00.  Vädret bestämmer hur många vi blir förstås. Allt mellan 0 – 259 MC har förekommit.

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Nytt datum för Sommen Runt!!

Glad Midsommar & en trevlig sommar alla Cruisare!! Nu tar vi semester!

18 juni for 9 st Cruisare motorcyklar samt en spätta till Gränna och åt ordinarie räkmacka vid caféet på Grännaberget till allas belåtenhet. Samtidigt vi for dit cyklade man Vätternrundan och vid Uppgränna så skönjde vi lite av detta genom att det var skyltat för 60 överallt och långt i fjärran såg vi en stor klunga i hög fart genom Gränna. Det var stoppförbud på huvudgatan i stan så det var gott om plats o lugn trafik. Folk stod längs vägen och vi fick många vinkningar tillbaka när vi gasade lite extra eller tutade. En o annan eftersläntare for vi förbi – tråkigt o cykla singel över 30 mil konstaterade vi. Vi intog Grännaberget direkt för räklunch. Sedan for vi söderut en bit o svängde höger mot Västanå slotts golfbana. Vid E4 undergången ville en liten dam försöka tränga sig förbi våra bamsiga motorcyklar som redan fyllde vägen men jag prejade in henne i början av den smala passagen och hon såg uppgivet på o släppte fram oss. Att folk skall ha så bråttom fast man ser att det inte fungerar.  I Väderstad sträckte vi på benen o åt en glass – utan att besöka Centralbageriet – till Tommy K stora förvåning. Alla var överens att det hade varit en lyckad tur.

 

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Glad Midsommar & en trevlig sommar alla Cruisare!! Nu tar vi semester!

MC utflykt med räkmacka på Grännaberget

Är det någon som har lust till en MC tur ner mot Gränna – det brukar bli en väldigt trevlig tur. Visingsö kan besökas eller Grännaberget med stor räkmacka eller Flättinge gårdscafe´ – det är bara att välja!! Vi kan bestämma det innan vi åker iväg. Vi ses vid Snoddas OkQ8 macken i Valla kl 11.00 den 18/6 far vi och ni som bor i Mjölby kan haka på vid resecentrum i Mjölby vid c:a 11.30. Slå gärna ett SMS till 0705582862 om du tänker fara med.
Det är nog flera som far till Västervik och Hojrock. Men vi andra kan njuta av handskalade räkor vid Grännaberget.
 
 
 
 
Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för MC utflykt med räkmacka på Grännaberget