Det har hänt nåt på MC fronten igen i vår lilla stad.

Danne Nilsson har uppnått en aktningsvärd ålder och vill trappa ner så smått. Han har nu sålt sin verksamhet Nilssons MC shop till familjen far och son Stambeck – där Micke står för kunskapen att meka motorcyklar. Fadern står för det administrativa.  MC verkstan heter man numera.

Danne kommer att vara kvar i verksamheten med allt sitt kunnande som verksam konsult under en längre tid framöver. Du som gammal kund till Danne kan gärna prata med honom direkt om du undrar över något. Danne behöver använda sina händer och sitt kunnande ständigt så det blir nog en hel del mekande för hans del även framöver.

Micke är en duktig MC mekaniker och har jobbat hos Danne tidigare. Han kommer senast från Automästarna där han arbetat med alla slags motorcyklar och det kommer han gör även framledes. Tveka inte att slå en signal till Micke om du undrar över något. Välkommen in och prata motorcykel med Micke o Danne!!

(St1 macken framför verkstaden är borttagen och tankarna i marken skall bort och marken saneras – bara så ni vet.)

LOGGAN

MC Verkstan i Linköping AB
Industrigatan 46, 582 77 Linköping
013-14 14 58 / 0700-514140
Bg 5782-1316  Swish 1231670868
info@mcverkstan.com


Dessa tre kommer att ta emot er

Vi hörs och syns på vägarna!

ClasA
www.cruisarklubben.se/v2
info@cruisarklubben.se
cruisarbrev@cruisarklubben.se

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Det har hänt nåt på MC fronten igen i vår lilla stad.

God (H)Jul & Gott Nytt År alla MC vänner!!

Nu vänder det snart igen och vi går mot ljusare tider!! HÅLL UT!!

Granen är så grön o grann i stugan – hoppfallalla!!

God Jul alla!!

önskar tomten ClasA                               och nissen Peter Polis

Film  IMG_2602

 

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för God (H)Jul & Gott Nytt År alla MC vänner!!

Tåkern Runt 2021

Vi var 33 mc som for iväg från Valla rondellen i rätt kylslaget väder. Men det blev en trevlig utflykt med kö utanför Väderstad Centralbageri som vanligt. Mera fika för de som hoppade över i Väderstad vid utsikten på Omberg över Hästholmen. Väl uppe på den smala vägen över berget så hade de trollat bort den gröna mossan på vägen detta år så Johnny hade vågat åka med han också. Traditionen bjuder ett gruppfoto vid Västra Väggar och sedan förvann de flesta hemåt i kylan men några tappra åt lunch i Vadstena. Tack alla för en trevlig tur – kul att några nya följde med som nu har blivit medlemmar i klubben.

IMG_9939  en liten samlings film

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Tåkern Runt 2021

Sommen Runt är inställt nu på lördag 28/8 p g a alltför osäkert väder

Som alla har noterat vid det här laget så har det blivit ett väderomslag sedan förra helgen. Regn längs hela Sommen Runt turen lockar få MC förare. Det har vi lärt oss vid det här laget. Vi ställer alltså in Sommen Runt den 28/8 och ser fram emot Tåkern Runt den 18 september.
 
 
Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Sommen Runt är inställt nu på lördag 28/8 p g a alltför osäkert väder

Vi rekade Sommen Runt söndag 22 augusti – 33 cruisare upplevde en händelserik tur på 23 mil

Tack alla 33 Cruisare som åkte Sommen Runt idag. Tur för oss som var med. Nästa lördag annonserar de rikligt med regn. Blir det så ställs turen in.
En händelserik tur detta – det hände mer än på alla turer på 10 år bakåt. Först en ljuddämpare som lossnade o föll av. En lång väntan med kopublik i bakgrunden på båda sidorna av vägen. Sedan ramlade Aspen under hojen vid tankning. Fråga honom själv hur det gick till. Sedan störtade MK av vägen i snigelfart o hamnade i gräset o gissa om han ångrade att han tog den öppna hjälmen när näsa o mun hamnade i vindrutans kant! Sedan slarvades det i ledet vid en vägkorsning och den sista biten av kön åkte rakt fram o tog en annan väg hem.
Men trevligt hade vi o god samvaro o god mat bjöd de på vid Ydregården!!
Om Sommen Runt regnar in på lördag finns Tåkern runt kvar den 18 september.
 
Starten  
Lunch Ydregården f d kollegor
Glass Torpön
 
Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Vi rekade Sommen Runt söndag 22 augusti – 33 cruisare upplevde en händelserik tur på 23 mil

NU stundar Sommen Runt

Utdrag ur Kalendern 2021:

» 22 augusti:  Vi rekar Sommen Runt.  Alla välkomna! Denna tur är mycket uppskattad av deltagarna under åren. För mer info ring hövdingen ClasA 0705 582862 som leder turen. Följ väderutvecklingen och denna info kommer att uppdateras strax innan tänkbart datum och ett e-post brev kommer att skickas ut till medlemmarna. Samling 10.00 Snoddas Vallarondellen.

» 28 augusti: OBS! Ändrat datum! Sommen Runt 23 mil – tvärt om!  Cruisarklubbens egen stora tur sedan starten 1997. Samling Folkets Park/Cupolen parkering, Linköping från 09.30 mitt emot Gamla Linköping. Vi startar turen kl 10.00.  Vädret bestämmer hur många vi blir förstås. Allt mellan 0 – 259 MC har förekommit.
(Det kan vara dags att ändra namn på denna tur framöver. Cruisar turen kanske. Många vill se något nytt och pröva nya vägar. – kanske tidigarelägga turen också. Tänk gärna till och kom med förslag.)

Alla MC är välkomna!! Cupolenkyrkans frukost vet vi inget om vid denna pressläggning. Vid starten samlar vi in pengar till färjeavgiften på 20:-/MC och den frivilliga avgiften till Cruisarklubben (kan va en hundring) som inte hålls igång utan utgifter. Allt arbete sker ideellt förstås.

Vi gör tvärtom turen i år också. Vi åker turen baklänges – vi provade på detta vid rekturen och vid ordinarie tur.  Medtaget fika intages vid Hägerstad nya kyrka där Boda vägen börjar – där Snäcka o hans vänner slöt upp i fjol. Nytt är också att vi inte åker upp vid Kungabordet – vi har varit där så många år att det får bli en annan gång. Lunchen intar vi vid Ydregården. I fjol hann vi äta lunchen ute innan det började regna. De bjuder oss på dagens lunch för c:a 145:- för dem som vill. Smörgås har de också. Jag tar upp vid starten hur många som vill ha vad.  Vi åker över Torpön men stannar inte vid restaurangen. Det har blivit för dyrt där med a la carte endast. Vi tar färjan direkt när vi kommer dit. Blåviksvägen tar vi efter att vi väntat in alla efter färjan.  Bensin finns vid Österbymo och vid infarten till Torpön. Färjan tar tid och du hinner ifatt om du behöver tanka där.

» 18 septemberTåkern runt över Omberg. Detta har blivit tradition också.  Avfärd från SNODDAS korvmack OK/Q8 vid Valla rondellen kl 10.00. Första stoppet blir vid Väderstad Centralbageri med utsökta vaniljbullar o smörgåsar. Vi beser kanske nya Naturrummet invid Tåkerns strand – väl värt ett besök. Fika kan vi göra mera med medhavd kaffepåse på Omberg. Tag med eget fika till detta stoppet vid Ellen Key parkeringen. Västra Väggar beses. Det blir många trevliga stopp. Äta lunch gör vi på restaurang i Vadstena. Andra åker direkt hem. Återsamling för de som vill åka tillsammans hemåt efter en dryg timme.

 

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för NU stundar Sommen Runt

Fjälltur Vildmarksvägen via Stekenjokk 240 mil utan regn i 9 dagar

Vi var några gubbar från klubben som for på semestertur till fjälls 18 juli och hade tur med vädret. Det var väldigt varierande boenden hela resan. Rättvik spartanskt men hemtrevligt o trevligt värdfolk. Sveg erbjöd ett kuriosa hotell med massor av växter både utomhus o inne – inrett med antikviteter. Strösund ett normalt hotell där vi fick parkera våra MC utanför våra fönster. Den enda dagen det regnade hade vi en vilodag vid Stora Blåsjön vid Norska gränsen och njöt av sagolik natur och god mat hos Arga Kocken vid hans restaurang Fjällripan. Värden Anders Ottosson gav utmärkt service och med förkärlek för kanelbullar som han dränkte oss med. Lilla hotellet i Vilhelmina var mysigt och serverade en rödingsoppa av guds nåde. Östersund hotellet hade en neutral entré som var svårhittad. Fina rum o bra frukost. Falun Bergmästaren Clarion hotell var lite lyxigare och kvällsbuffé ingick i priset. Trevlig personal som också svettades i värmen. 9 dagar är många dagar att umgås men det flöt på bra och våra motorcyklar skötte sig utmärkt bra utan trassel. Själv fick jag gå två gånger till hotellen med min packning. Janeric hade bara en påse att bära på – ju större mc ju mer packning verkar det som. Han kan han militären. Åke hade lovat bort sig sista dagen så han for direkt hem från Östersund 70 mil det tog 11,5 timme i sadeln. Vi andra njöt av Clarion hotellet i Falun. Det blev en kanontur på 240 mil och vi såg t o m renar på fjället. Massor av spektakulära forsar besåg vi längs Vildmarksvägen – häftigt värre! Du kan se en del av dem på vår hemsida i den film jag gjort ikväll. Nu är det bara att planera för 2022 års mc tur. Då har jag fyllt 75 år. Hoppas man mår ok då.Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Fjälltur Vildmarksvägen via Stekenjokk 240 mil utan regn i 9 dagar

Norsholm Gula Huset har öppnat för sommaren med motorträff på tisdagar och i Norrköping har detta spridit sig

Jag var där idag en sväng. Hade lagt ut om en spontantur på vår FB sida men ingen nappade. Så det är svårt med spontanturer tror jag de flesta har upptäckt. Men en trevlig tur hade jag och upptäckte att sträckan Örtomta-Gistad är nyasfalterad och det behövdes minsann. Den var gupplig tidigare. Jag hängde på ett par MC som var på väg dit. En hel del folk i Norsholm. Den enda jag kände var Lotta Källström och hon är sig lik. Lika söt som vanligt s a s. Vi var eniga om att det var bättre förr. Vi gjorde många turer på den tiden o alla var yngre och på bettet. När jag ätit min korv och druckit upp min alkoholfria öl och lyssnat på Lotta en stund – grenslade jag hojen o for hemåt på den nyasfalterade vägen mot Örtomta. Jag trivdes gott i sadeln och njöt högljutt av den vackra sprakande naturen och min HD mullrade på så endorfinerna svallade i ådrorna och välbefinnandet sjöd i mitt inre så mungiporna for upp till öronsnibbarna!! Ändå var det en lugn njutning av bästa kvalitet!! Så underbart harmoniskt!! När livet är som allra bäst!! Äntligen!!

Solen sken och mina ögon har vänt! Jag ser utmärkt på långt håll numera och klarar mig med vanliga solglas när jag kör. Med tiden har det samlats kanske 10-12 olika par i mina förråd. Jag hittar dem när jag kollar in mina lådor både hemma och i garaget. Nu äntligen har jag ju nytta av dem!! Läsglasögon är ett måste förstås men det hör ju åldern till. Även detta lyfte upp mina sinnen denna kväll där på hojen. På det sättet blir jag ju bara yngre medan allt annat känns tvärt om. I morgon blir det en sväng på hojen igen – lika bra att passa på när vädret strålar av all kraft och rapsen gulbländar en vart man än far!! Syrenerna prålar och gullregnen vajar i vinden. Och vi får bara njuta av prakten!

Imorgon far Lasse E på onsdagstur till Västervik kl 10.00 från Biltema. Är du sugen så häng på. Själv tar jag en kortare tur.

Näktergalen sjöng om att hon ville ge mig ett fång rosor – hon är en glädjespridare Lotta – en riktig entertainer!  Film: IMG_8618  

Lotta lät hälsa att varje onsdag kväll sjunger hon vid Gula Huset i Norsholm efter midsommar hela juli. Åk dit och njut av henne!1 Hon bjussar på sig själv verkligen!!

 

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Norsholm Gula Huset har öppnat för sommaren med motorträff på tisdagar och i Norrköping har detta spridit sig

En Cruisartur sydostvart mot Väderstad, Gränna, Flättinge Gårdscafe´, Tranås o hem

Nya väger befors denna underbara sommardag med klarblå himmel. Från Västanå slott åkte vi en för oss ny väg till Flättinge gårdscafe´som var smal med bra asfalt- Cafeet är väl värt ett besök – allt hembakat i eget bageri. Vidare mot Bunn Örserum Tranås o hem.

Filmerna är från Röttle by och dess å med kraftigt fall som på 16-1700 talen gav kraft åt många verksamheter.  IMG_8578    IMG_8569

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för En Cruisartur sydostvart mot Väderstad, Gränna, Flättinge Gårdscafe´, Tranås o hem

Moppetur med Lasse på underbara små vägar i utkanten av stan

Underbara grusvägar i utkanten av vår stad besåg vi denna första sommardag!!

En film som säger allt från Sättuna   IMG_8556

 
Lasse Hasse Peter Danne ClasA

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Moppetur med Lasse på underbara små vägar i utkanten av stan