Norsholm Gula Huset har öppnat för sommaren med motorträff på tisdagar och i Norrköping har detta spridit sig

Jag var där idag en sväng. Hade lagt ut om en spontantur på vår FB sida men ingen nappade. Så det är svårt med spontanturer tror jag de flesta har upptäckt. Men en trevlig tur hade jag och upptäckte att sträckan Örtomta-Gistad är nyasfalterad och det behövdes minsann. Den var gupplig tidigare. Jag hängde på ett par MC som var på väg dit. En hel del folk i Norsholm. Den enda jag kände var Lotta Källström och hon är sig lik. Lika söt som vanligt s a s. Vi var eniga om att det var bättre förr. Vi gjorde många turer på den tiden o alla var yngre och på bettet. När jag ätit min korv och druckit upp min alkoholfria öl och lyssnat på Lotta en stund – grenslade jag hojen o for hemåt på den nyasfalterade vägen mot Örtomta. Jag trivdes gott i sadeln och njöt högljutt av den vackra sprakande naturen och min HD mullrade på så endorfinerna svallade i ådrorna och välbefinnandet sjöd i mitt inre så mungiporna for upp till öronsnibbarna!! Ändå var det en lugn njutning av bästa kvalitet!! Så underbart harmoniskt!! När livet är som allra bäst!! Äntligen!!

Solen sken och mina ögon har vänt! Jag ser utmärkt på långt håll numera och klarar mig med vanliga solglas när jag kör. Med tiden har det samlats kanske 10-12 olika par i mina förråd. Jag hittar dem när jag kollar in mina lådor både hemma och i garaget. Nu äntligen har jag ju nytta av dem!! Läsglasögon är ett måste förstås men det hör ju åldern till. Även detta lyfte upp mina sinnen denna kväll där på hojen. På det sättet blir jag ju bara yngre medan allt annat känns tvärt om. I morgon blir det en sväng på hojen igen – lika bra att passa på när vädret strålar av all kraft och rapsen gulbländar en vart man än far!! Syrenerna prålar och gullregnen vajar i vinden. Och vi får bara njuta av prakten!

Imorgon far Lasse E på onsdagstur till Västervik kl 10.00 från Biltema. Är du sugen så häng på. Själv tar jag en kortare tur.

Näktergalen sjöng om att hon ville ge mig ett fång rosor – hon är en glädjespridare Lotta – en riktig entertainer!  Film: IMG_8618  

Lotta lät hälsa att varje onsdag kväll sjunger hon vid Gula Huset i Norsholm efter midsommar hela juli. Åk dit och njut av henne!1 Hon bjussar på sig själv verkligen!!

 

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Norsholm Gula Huset har öppnat för sommaren med motorträff på tisdagar och i Norrköping har detta spridit sig

En Cruisartur sydostvart mot Väderstad, Gränna, Flättinge Gårdscafe´, Tranås o hem

Nya väger befors denna underbara sommardag med klarblå himmel. Från Västanå slott åkte vi en för oss ny väg till Flättinge gårdscafe´som var smal med bra asfalt- Cafeet är väl värt ett besök – allt hembakat i eget bageri. Vidare mot Bunn Örserum Tranås o hem.

Filmerna är från Röttle by och dess å med kraftigt fall som på 16-1700 talen gav kraft åt många verksamheter.  IMG_8578    IMG_8569

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för En Cruisartur sydostvart mot Väderstad, Gränna, Flättinge Gårdscafe´, Tranås o hem

Moppetur med Lasse på underbara små vägar i utkanten av stan

Underbara grusvägar i utkanten av vår stad besåg vi denna första sommardag!!

En film som säger allt från Sättuna   IMG_8556

 
Lasse Hasse Peter Danne ClasA

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Moppetur med Lasse på underbara små vägar i utkanten av stan

Vi tar en tur i vårsolen på lördag 29 maj 2021

Till helgen verkar det bli fint väder igen!! Det måste vi fira med en MC tur med Cruisarklubben!! Vi samlas vid Snoddas Valla rondellen kl 10 och så far vi 10.15 lördag 29/5. Målet är Flättinge gårdscafe´ söder om Gränna. De har bara hemlagat som citroncheescake matpajer gott matbröd o s v. De öppnar för sommaren denna helg kl 11 – risk för kö föreligger. Blir vi hungriga före dess kan vi äta vid Gränna golfklubb – allt är möjligt. Blir vi fikasugna vid ditfärden finns ju Väderstad fiket. Där finns kuriosa affärer med mat eller heminredning. Vid Sya på hemvägen finns Pilkällan som är värt ett besök – frisk och kristallklart vatten porlar ständigt från källan där du kan fylla på din vattenflaska med vederkvickande dryck som står sig i ditt kärl länge länge. Vi får stå vid vägkanten på rad där. Vackra vyer över Vättern garanteras. Tag med din spätta där bak eller kom ensam precis som du är. Tag med eget fika om du känner för det.

Trevlig resa!

 

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Vi tar en tur i vårsolen på lördag 29 maj 2021

Onsdagstur med Lasse 19 maj går till Valdemarsvik

ONSDAGSTUR 19/5 från Biltema kl 11.00
En 20,4 mils sväng i österled som verkar bli regnfri.
Vi äter utomhus på altaner i Valdemarsvik.
Ta med fika till bensträckar-stoppen.
 
 
Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Onsdagstur med Lasse 19 maj går till Valdemarsvik

Nu börjar säsongen alla MC fans!! Njut allt ni kan – ofta!!

Det blev en MC tur till Motala idag med Åke o Janeric. Hör och häpna – ingen av oss tog ett enda kort! Vi åkte över Klockrike o Korskrog o Ekebyborna. Efter hembakat fika i Motala hamn tog vi lilla vägen över Borenshult o tog gamla vägen över Kulla o Brånshult där havet av vitsippor i hasselbacken ner mot Boren hänförde oss. Åkrarna lyste grönskimrande av höstsåddens nyspirande växtlighet o bönderna drog upp stora dammoln på åkrarna när de vårsådde. I avsaknaden av löv på träden avtecknade sig de mäktiga herrgårdarna i lundarna på ett förtjänstfullt sätt. Vi njöt fullt ut av det vackra vårsceneriet där på slätten.

Ekebyborna kyrka

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Nu börjar säsongen alla MC fans!! Njut allt ni kan – ofta!!

Kalender 2021 – finns nu under fliken Kalender 2021

Angående KALENDER 2021 är det mycket svårt av förutse hur pandemin utvecklar sig och hur vaccineringen tar fart. Vårens begivenheter är inställda i princip. Men nu när vaccinationerna ökar i fart vågar jag försiktigt försöka mig på att utgå från 2019 års kalender efter sommaren. Datumen kollar jag vartefter – vet jag inget om datumen så står det frågetecken. Håll utkik efter turer med kort varsel – jag skickar ut ett e-post brev om detta i så fall. MC kan vi ju åka i dessa Corona tider ändå. Vi håller ju bra avstånd i våra sadlar och behöver ju inte trängas vid fika etc. De som vill håller ju sig med eget fika o håller avstånd. 

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Kalender 2021 – finns nu under fliken Kalender 2021

Gott Nytt 2021 och God Fortsättning alla Cruisare!

Här kommer en liten film på nyårsfyrverkeriet från vår balkong och ett par bilder på vår lilla bisyssla från Tannefors garagets perspektiv.

Vi hörs och syns på vägarna detta år också cruisarvänner!!

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Gott Nytt 2021 och God Fortsättning alla Cruisare!

Nostalgiska återblickar så här dagen före dopparedagen 2020 – Gud Jul alla Cruisare önskar Hövdingen!

Tänk vad mycket kul vi haft och kan ha när Coronan har lagt sig och alla är vaccinerade! Håll ut vänner – det kommer bättre tider!! 

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Nostalgiska återblickar så här dagen före dopparedagen 2020 – Gud Jul alla Cruisare önskar Hövdingen!

En MC tur i december

Turen gick bara till Danne MC service för 9.000 mila service och lite annat pyssel som nytt bakdäck och uppdatering av växelspakens olika delar. Men det var underbart att sitta i sadeln igen efter allt Corona elände!!
Hasse A var följebil för att frakta hem föraren.
Film

det brummar väldigt trevligt!! Imorgon får jag hämta hem henne. Nu återstår puts och vaxning!!

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för En MC tur i december