Läsvärt och tips

På denna sida kan du läsa intressanta artiklar och annat läsvärt som klubbens medlemmar skickat in. (jag har bytt plats på artiklarna och de färskaste står överst)

Vi har fått ett tips om en lokal förmåga ang prisvärt motivlackande på hjälm. Titta in på hans reklamblad.  Motivlack

Här kommer en artikel från Nerikes Allehanda om hur varumärket H-D skapades för 110 år sedan – kul läsning för oss med det intresset.  Sid 1   sid 2

Hej,
Här kommer ett vintertips som du kan lägga ut. Text plus bifogad fil.
Nu är sommaren slut och vi inväntar skidsäsongen. Men ännu finns många mil oavverkade på MC. Här kommer ett tips om att installera en billig och bra hantagsvärmare på hojjen.
En 21w glödlampa i varje styrända. Osynligt, billigt och funkar perfekt!
Jag har kanske bytt en eller två lampor på över 15år. Jag använder de lampor som har en pol i varje ände, som ser ut som en stor glassäkring. Så löder jag fast en R-clip (R-clip är en sådan där låssprint som finns i olika storlekar och som ser ut lite som ett R. Tex. Biltema 19-1025) som jordar mot styret i ytterändan. Och en sladd i andra ändan. Jag trär en bit tvättsvamp över kabeln så den hamnar ca 10mm från lampan för lite stöd och dämpning. Värmen går igenom styre, hantagsgummi och vantar så att man får slå av efter någon mil!
Om man vill lyxa till det skulle man kunna ta två 8ohms effektmotstånd (ca 43kr/st på Elfa) i stället för lampor. Då behöver man nog garanterat aldrig byta. Denna extrakostnad kanske man kan klara av?!Det är ju i alla fall billigare än de dåliga, dyra och fula värmare som finns att köpa.
///Gunnar (Nilsson stroker49@hotmail.com om du vill veta mera.) Bild på härligheten
Vikingstad

 

Micke Åstrand har skapat en mycket mycket sällsynt pärla av nästan ingenting – en Imperial årgång 1936 – det finns kanske 6 st i hela världen o i Sverige är han ensam om den. Han väcker uppmärksamhet vart än han visar sig med dyrgripen. Tidningen Wheel har gjort en artikel om hans bedrift bild 1 bild 2 bild 3 bild 4

2011-03-29 Mia Karlsvärd är fotograf – på Corren bl a. Hon har setat bakpå mannens H-D o tagit massor fina bilder o publicerat dem i sin bok ”Ur spättans synvinkel” – läs mera här du kan beställa henne till ett föredrag etc.

HO HO!

Det är väl konstigt vad tiden går fort? Snart har återigen ett år gått och det närmar sig Jul, med allt som det innebär. För många en stressig tid, för andra en lugn och traditionsrik del av året. Vilken situation ni än befinner er i hoppas vi att ni får ett fint avslut på det gamla året och ett riktigt bra 2011!! Hos oss ”i värmen” är allt bra! Vi noterar (dock inte avundssjukt) den stränga kyla och myckna snön som nu belägrar ”den snöiga Nord”. Den mest snölika backe vi hittade här var en trevlig sanddyn nära Medelhavet! Tomten finns också här! Som en tidig julklapp anlände, hastigt och lustigt under Tomtenissarnas sedvanliga MC-kortege, en liten lurvig vovve, som charmade Gunnel så mycket att hon genast adopterade den! Lagom till Jul fick vi alltså en ny familjemedlem som, förhoppningsvis, kommer att sprida glädje hos oss i framtiden!

Vi i Ciudad Quesada i Spanien önskar er alla!

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!!!

Janne & Gunnel

Hej! Nu när hösten börjar närma sig och mc-säsongen snart är över så passar vi på att erbjuda er vårt smarta och smidiga mc-stöd till ett kanonpris!
Köp stödet för 1450:- inkl moms och frakt! Ni har väl inte heller missat att Filip Backlund har sin hoj i vårt stöd före, mellan och efter heaten när han vinner pro superbike? Kolla in hans hemsida: http://www.backlundracing.se/ Här ser du stödet i pdf fil
Med Vänliga Hälsningar Gustaf Josefsson & Jonas Magnusson
Maltek AB Målskog 50 33591 Gnosjö Sweden Fax: 0370-344 584 Org.nr: 556804-2690 www.maltek.se info@maltek.se http://www.maltek.se/album/

Jessicas blommiga H-D var med i nr 9 MCNytt från Gränsö träffen i sommar. Här kan du läsa artikeln. bild 1 bild 2 bild 3 bild 4 bild 5

Vår medlem Amir har varit i MC Nytt nr 5 2010 bild 1 bild 2

Om du behöver laga dina MC kläder – vänd dig med tillförsikt till Sy Experten Linköping Djurgårdsgatan 16, tel:013-127200- han är en mycket bra skräddare o som ett bevis så ser du hans lagning av hövdingens byxor på ett utmärkt sätt. 350:- för ett byxvrak med stort hål där bak blev som nya.

Nästa gång ni ska planera en utflykt, ta en tur till Nävekvarn och passa på att stanna till på Café Gula kvarn som ligger i Magasinet Gula kvarn, mitt i samhället. Som MC-åkare i denna del av landet har du säkert redan hittat till vägarna utmed Bråviken, alla tvärsövervägar mot gamla E 4:an, färjan mellan Vikbolandet och Kolmårdssidan med mera. Läs om öppettider på www.cafegulakvarn.se.

Håkan H har öppnat Klippetorpsgården vid Vibjörnsparken i Finspång Norrköpingsvägen 43 . De har MC – fik på tisdagar framöver f o m 4 maj 2010. Bild 1 bild 2 karta

Här kan du få vilken finish du vill på din MC bild 1 bild 2

Våga vägra välta Vi har ny produkt som gör det säkert att transportera din motorcykel på släp eller annat transportmedel. Låt din motorcykel stå stabilt och säkert i garaget. (finns hål för att kunna bulta fast den i golvet eller släpet)Vi har ett special erbjudande till din mc-klubb, Normal pris är 1600:- (butik) ni får köpa den för 1400:-Vid köp av 3st eller fler så bjuder vi på frakten (160:-)var tionde så bjuder vi på 1 extra.Vi erbjuder er att testa 1st med full retur rätt. (Vi står för frakten vid ev retur) Här kommer en beskrivning.

Maltek HB Målskog 50 33591 Gnosjö Sweden Fax 0370-344 584 www.maltek.se sale@maltek.se om ni inte vill ha mer utskick från oss skicka svar sale@maltek.se med remove i rubriken

Malfors café i Ljungsbro är värt ett besök – ligger invid kanalen.

31/8-09 Ombergs Turisthotell drivs i ny regi, och deras mat är superb! Förra helgen åt Zoltan, Christian och jag en av de godaste förrättsalladerna i våra liv – med grönt, honungsbalsamico, färska, varma rödbetor och flagad ost på. När vi fick första biten rödbeta i våra respektive munnar, avstannade konversationen tvärt. Kotlettraden till huvudrätt var inte ett spår sämre – med rotsakspuré och rostade rotsaker därtill. Allt närproducerat. 225:- för detta inklusive en flaska mineralvatten och en kopp kaffe är inte dyrt för sådan mat. Och utsikten över Vättern är gratis. De har öppet för lunch under helgerna påsk – jul. I veckorna håller de bara öppet för passerande busslaster etc, som bokat i förväg, så då bör man ringa och kolla. Ha de’ B.G.

Hasse gör reklam för en ny verkstad i Norrköping Bejos – de som driver den arb tidigare vi MC-montörerna.

Jason gör 2 st olika utmärkta insatser till alla typer av Vanse&Hines dämpare – ett för besiktning (din Mc låter som en moppe) o ett för ljudbekvämare färder för spättor, ordningsmakten både hemma o utmomlands. Han tar 900:-/st + porto för båda. Här ser du ett bildexempel på hans Propipe insatser och här får du fakta o Jasons telefon nummer för beställning.

MC mässan På två hjul verkar ha gått i graven – läs mera här bild 1 bild 2 från MCnytt nr 5-09 – vi lär få läsa mera om detta.

Café Dammstugan vid Wenngarns slott kan du hälsa på om du har vägarna förbi Sigtuna trakten i sommar. bild 1 bild 2

MC försäljningen har gått ner kraftigt förra året o inte lär det bli bättre i år. Läs HÄR – uppgifterna kommer från MC Folket SMC.

Hej – här kommer ett nytt program för våren på Café Jägmästargården utanför Söderköping. Bild 1 (se nya priser bild 2) bild 2 Tel 0706-185595 eller 0761- 383156

Bror Gårdelöf har skrivit igen med sin oefterhärmliga stil – denna gång i BMW:s tidning Bumsen nr 4 -08. Thomas Lundin skickade in artikeln. sid 1 sid 2 sid 3 sid 4

Så här såg det ut härom lördagen i Västerås – snacka om kortege!!

Lollo o Christina tipsar om ett café Brostorp utanför Tranås

Ebbe är med i MC nytt nr 9 2007 bild 1 bild 2

Nytt tips om fika ställe Björkagården Överum bild 1 bild 2

Krille har varit i MC nytt bild 1 bild 2

Vi har fått inbjudan till Hätte camping restaurang på MC träffar torsdagar i juni av Turnpike MC Tranås. Vore kul o testa det för omväxling skull.

Henry tipsa om ett fik utanför Kisa http://www.ateljesodergarden.se/6.html ateljé Södergården

Thomas Johansson har varit i NT o bl a gjort reklam för Göta Kanalturen bild 1 bild 2

Henry såg inte om han glömt blinkelsen på – nu gör han det Henrys text bild 1 bild 2 blid 3 bild 4

Tips om 2 utflyktsmål: Askersund bild 1 bild 2 – de har underbar citronpaj ned maräng; Östra Ny MC fik på söndagar bild 1 bild 2

Om du har H&V Propipe pipa o inte vill stycka om inför besiktningen – låna hövdingens insats – din MC går tyst som en moppe – kostnad 100:-/gång. Du sparar flera timmars arbete på det. info@cruisarklubben.se

Bror Gårdelöf har varit o rest igen o provkört en BMW – två artiklar alltså.

DN har skrivit en artikel om MC åkning – Jocke Pöls skickade in den.

Hövdingen har trimmat sin Wildstar lite – här kan du se de olika DynaJet kurvorna efter bänkkörningen – jämför de gamla kurvorna med de nya – kostnad ung 14.000:- för 12 flera hk på bakhjulet gamla kurvan 1 gamla kurvan 2 nya kurvan 1 nya kurvan 2 John på Beviks gjorde jobbet – han gjorde ett kanon jobb.

Göta Kanal fyller 175 år o det skall firas med MC kortege från Borensberg till Söderköping 16 juni 2007 – läs mera HÄR – du kan övernatta till bra priser o Söderköpings kommun bjuder på live musik vid hamnen på kvällen.

Tips om övernattningsmål för din MC väg i fagra Sommar-Sverige www.mc-stiftsgardar.se

Tips till den som drabbas av hjärtproblem när du är ute o kör – hosta kraftigt.

Om du skall åka tåg genom Tyskland tillsammans med din MC – beställer du biljetter via http://www.autozug.de/site/dbautozug/en/start.html o det är Cay Bjurqvist o Jan-Christer ”janka” Gunnarsson som tipsat om detta.

Roland Gustavsson o hans VTX Honda 1800 är avbildad i MCnytt nr 10.06 bild 1 bild 2 o där kommer fler Cruisare att avbildas vart efter

Wildstar har problem med växellådan igen – gå in på denna sida o titta efter om det gäller din Wilde

Du kan lämna in din MC till Beviks på service med 20% rabatt i vinter så den är fräsch tills du tar ut den i vår igen. Läs mera om det HÄR

Jag var på ett intressant föredrag under Humanistdygnet om MC kulturens framväxt – läs mera här.

Cay o Marianne har varit på Taxinge slott o tagit några kort – vilka kakor o tårtor i fantastisk miljö – vi får göra en tur dit nästa år o även titta på Gripsholms slott. bild 1 bild 2 bild 3 bild 4 bild 5

Inbjudan till Rock fest på BK nattklubb den 29 sept 2006 från Pia o Aila

Stubbegården vid Örberga 9 km från Vadstena öppnades 2005 o deras kakbuffé måste bara besökas. Vilken kapacitet en del människor har!! Bild 1 bild 2 bild 3 bild 4

Lyxräksmörgåsen ska tydligen vara något i hästväg vid Ladugården utanför Vadstena.
Här är adressen dit ifall du vill kolla: www.ladugard206.se hälsar Roland Gustavsson

BusKnutters Linköping har varit med i Allt om MC.

Cay har mekat nu igen med svänghjul o tryckplattor till sin Wildstare. Läs mer här om det.

Vår medlem Bror Gårdelöf har skickat en trevlig artikel som han fick in i Läkartidningen – han är en flitig skribent. sid 1 sid 2 sid 3

Så här kan man bygga om din Wildstar – kolla in mera på hemsidan http://www.vstar.se/index.html

Här kan du läsa om vad vi diskuterade vid Ölkvällen den 3 nov 2004

Mats Ericsson på EMP Baron har skrivit lite om hur man ställer in en Mikuni HSO 42 förgasare till Wildstar – kom ihåg att kolla accelerationspumpens funktion – den kan kärva. Det är Hasse som frågat honom o fått svar.

Bild på Clas buckliga fälj efter incidenten under semestern när han körde ner sig i en grop i vägen.

Cay har beskrivit hur man kan ställa in Dynajet 3000. Här är min kurva.

Här kan du ta fram en reklamaffisch på sommarfesten vid Bjärka Säby den 040615 med bl a Louise Gylling. Ta fram den och kopiera den o häng den i din affär – tapetsera Linköping med den!!

Nu har vi beställt en ny flagga – du kan titta på den här.

Valborg 04 och ett dokument om att du kan köpa en film av Airphotoservice AB av kortegen. Reklamlapp som delades ut vid tillfället.

Carl Sääv har gjort ett film manus om Cruisarklubben i sin utbildning och filmen kan du köpa av honom på DVD när den är klar i juni -04. På Klubbmärkes sidan kan du beställa direkt av Carl.

Några bilder på Avon däckbyte på Ahlbergs Gummiverkstad o en kul fastighet för en motorintresserad typ med klubblokal drömmar.

Bror Gårdelöf har skrivit en ny liten berättelse om ”att hämta en BMW från Helsingborg”.

2 likadana reklamtavlor har tillverkats och hänger nu på NIFA resp BEVIKS.

Att köra MC i grupp – en visuell beskrivning här.

Bror Gårdelöf har skrivit en massa om sina problem att starta sin MC nu i vår, läs mer om det här.

Ulf Engborgs artikel i mcnytt nr 4 ute 9 mars 2004 om vår tur Sommen runt 2003 sid1 sid2 sid3

Inbjudan till Cruisarklubbens Vårupptakt på Beviks den 16 mars 2004.

Påannonsen om nästa nummer 9/3 2004 av mcnytt och Sommen runt med Cruisarklubben.

Vi har fått brev från Bob Hill som bor i USA, Carlifonien. Han kommer till Sverige i juni 2004 och då vill han åka med klubben på tur. Kul inslag i vår verksamhet. Han är välkommen förstås att åka med oss. Han har släkt i Linköping (han med basen – själv känner jag trummisen) som han skall hälsa på. Bobs brev. Bob i unga år. Bob t.v. som han ser ut idag.

Thomas A håller på att plocka ner sin MC inför vintern 2003 – han ger dig tips om du vill och visar sitt arbete via foton på denna sida. Thomas brev

ThomasA berättar om sin resa till Malmköping och vill att klubben skall åka dit snart. Thomas brev

Cay beskriver vad våra MC försäkringar kan innehålla o vad de kostar. Cays brev nr 02

Här skriver Cay om lite olika priser han fått fram ang service av sin Wild Star. Cays brev nr 01

BIKEMAP den nya hojkartan. Kartorna innehåller även bra fikaställen o märkesverkstäder. sid 1 sid 2 Sid 3 Kart prov över Linköping. Teckenförklaring Ex på TOP 50 roads + museum

Artilkel från tidningen Bike från Hilmalaya Bike Tour resa 2002. sid 1 sid 2 sid 3 sid 4 sid 5 sid 6 sid 7 sid 8 sid 9 sid 10 sid 11

”Strålande stjärna” en lovsång till Yamahas Drag Star. sid 1 sid 2 Sid 3 Sid 4 Sid 5

Touring i Östergötland. Ingen höjdartext men bilderna på Roxen, Stjärnorp, Berg, Norsholm o slätten är fina. sid 1 sid 2 Sid 3

En häftig tur o retur till Indien. sid 1 sid 2 Sid 3 Sid 4 Sid 5

Förverkliga din dröm. sid 1 sid 2 Sid 3

Carina Avemar bytte till H-D liv vid 50 år. sid 1 sid 2 Sid 3