Cruisarklubben behöver en ny hövding!! Tack för mig säger ClasA

Jag har varit hövding i Cruisarklubben i över 20 år nu och har snart passerat 76 års dagen – time to say goodbye alltså. Det har varit roliga och fartfyllda år vill jag lova! Ni har varit fantastiska som deltagit så flitigt och haft överseende med mina och mina hojars alla  nycker.  Frågan är – är det någon som vill ta över hövdingskapet över klubben? När Anders Ekdahl kastade ut frågan 2002 om att ta över klubben var jag den ende som sa ja tror jag och vi var då 113 medlemmar. Några år senare var vi ung 650 st, då jag var väldigt flitig i sadeln på den tiden. Intresset var stort då – det var en MC bom kan man säga och konceptet passade dåtidens medelålders bra med så få måsten som möjligt – inga krav – bara älska att köra mc och följa eldsjälen som jag varit många år sedan starten. Hör av er om ni har tid över för hövdingskap.

Som ni säkert förstått så har kraften gått ur mig betr MC åka nu och för gott. Min olyckliga krasch med min Yamaha moped, som jag inte kommer ihåg något av, har förändrat min inställning och jag kommer att sälja min H-D. Artrosen i händerna o framförallt tummarna har även gjort det näst intill omöjligt att trycka in kopplingen på ett säkert sätt på min trimmade H-D. Min omgivning är också enträgen att jag skall lägga av – de vill ha mig levande ett tag till.

Vår FB grupp fungerar fortfarande och där kan ni lägga upp idéer om turer ni själva har lust till och vill köra först i. Den som är sugen på en Harley Ultra Electra Glide Classic som går som ett spjut med 92 hästar på bakhjulet och 146 i driv hör gärna av dig. Den har bara gått 9.994 mil typ sedan 2011. Alla mil körda av mig och servad av Danne Nilsson. Det mesta i motorn är bytt till det bättre.

Tack till alla ni som varit engagerade i klubben under åren och deltagit i alla träffar tillsammans med mig.  Jag har njutit varenda dag, varje mil på mina maskiner, varenda utanför-tält-sittning på våra träffar. Jag har massor av minnen. Jag kommer att sakna MC livet ofantligt.  Det har blivit en del av mig. Jag är mätt. Jag har gjort mitt. 

Vi hördes och syntes på vägarna!

ClasA

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Cruisarklubben behöver en ny hövding!! Tack för mig säger ClasA

Glas Påsk alla Cruisar vänner!

Denna tupparnas Tupp pryder vårt hem under påsken. Till minne av vad vet jag inte för de värper ju inte påskägg direkt. Men stilig är han! 

Vintern viner fortfarande där ute! Inte mycket till MC eller moppe väder precis!!

Tag hand om er – stora förändringar väntar bakom knuten – återkommer till detta!
Men liver knatar på ändå ju – tur det finns moped!

Eder tillgivne ClasA

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Glas Påsk alla Cruisar vänner!

Besök vid ÅSSA museet i Åtvidaberg 12 januari

Danne o jag besåg ÅSSA museum i Åtvid igår med SIMTUS Sven som guide – en stor upplevelse. Han startade några jätte maskiner 100 år gamla med remdrift i taken. De gjorde järnvägs växlar o böjde räls o massa annat! Där finns gamla bilar, mopeder, Facit maskiner också. Dit måste vi åka 7 maj i år på ÅSSA dagen o beskåda hela härligheten igen o då startar de tändkule motorer etc. Fler bilder finns på bildersidan.

Film 1  IMG_4508   

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Besök vid ÅSSA museet i Åtvidaberg 12 januari

God Hjul alla Cruisare & Gott Nytt År

Nu vänder det och blir snart ljusare igen!! Det finns hopp!!

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för God Hjul alla Cruisare & Gott Nytt År

Tåkern Runt 22-09-24 blev en lyckad tur…….

….i fint sensommarväder. Vi var minst 25 MC c:a o det kändes som i fornstora dar med en lång svans bakom mig. Några nya medlemmar fanns med bland dessa o de var imponerade av vägvalet och känslan av att åka många utan något strul och njuta av det vackra vädret på vår vackra Vadstenaslätt på små kurviga vägar. Många små stopp blev det men det är ju det som är meningen så vi kan pratat med varandra ofta!! Thomas A gick i pension i somras o fick en fin present av Helen på Väderstad Centralbageri för trogen kund i 18 år med fri fika i ett år närhelst han dyker upp.
Flera bilder finns på Bilder sidan ovan.  Film 1  Film 2

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Tåkern Runt 22-09-24 blev en lyckad tur…….

Tåkern Runt nu på lördag 24 september

» 24 september:  Tåkern runt över Omberg. Detta har blivit tradition också.  Avfärd från SNODDAS korvmack OK/Q8 vid Valla rondellen kl 10.00. Första stoppet blir vid Väderstad Centralbageri med utsökta vaniljbullar o smörgåsar. Vi kanske inte beser  Naturrummet invid Tåkerns strand – det har vi gjort så många gånger. Fika kan vi göra mera med medhavd kaffepåse på Omberg. Tag med eget fika till detta stoppet vid Ellen Key parkeringen. Västra Väggar beses. Det blir många trevliga stopp. Äta lunch gör vi på restaurang i Vadstena. Andra åker direkt hem. Återsamling för de som vill åka tillsammans hemåt efter en dryg timme.  För mer info ring hövdingen ClasA 0705 582862.

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Tåkern Runt nu på lördag 24 september

Eklidens festplats sista Motorträffen för i år!!

Det blev en lyckad tripp till Ekliden. Vädret var kanonfint och trevligt sällskap med 9 cruisare som åkte i samlad tropp dit. Det är en alldeles speciell stämning vid Ekliden. Folk i trakten jobbar ideellt med att sälja korv o kaffe till rimliga priser – 40 kr för en hamburgare – vid Norsholm kostar de det dubbla – fina bilar som syns varenda en. Plåtis var där med sin gamla SAAB 96:a – en riktigt gammal bil hade rullatorn framme vid fronten. Vi gick runt och kikade på gobitarna och sörjde att säsongen lider mot sitt slut. Hit vill vi återvända nästa år flera gånger. Nu återstår Tåkern Runt i bra väder.

Flera bilder finns på Bildersidan

 

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Eklidens festplats sista Motorträffen för i år!!

Sommen Runt rektur 1/9 och ordinarie tur 3/9

Vi var 17 MC som for runt Sommen den 3/9 och hade en god tur med bra väder, fika vid Hägerstads kyrka där Snäcka med anhang hakade på, god mat vid Ydregården och vacker natur och fina vägar att åka på. Allt flöt på bra och Sveneric i gul väst åkte sist o på så sätt gjorde det enklare för hövdingen att hålla koll bakåt att alla var med. 

Eklidens festplats har utökat sina träffar imorgon måndag 5/9 som sista träff för i år. Jag åker gärna dit och njuter av åken vid bra väder. 

Vi gjorde en rektur runt Sommen den 1/9 för att kolla läget ang underlaget på vägarna – några stycken cruisare som inte kunde fara med den 3:e.

Bilder tagna av ClasA och Janeric finns på bildersidan ang båda dessa turer.

 

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Sommen Runt rektur 1/9 och ordinarie tur 3/9

Sommen Runt nu på lördag den 3 september kl 10 far vi – kom i god tid

»  3 SEPTEMBER: OBS! NYTT DATUM Sommen Runt 23 mil – tvärt om. Cruisarklubbens egen stora tur sedan starten 1997. Samling Folkets Park/Cupolen parkering, Linköping  mitt emot Gamla Linköping. Vi startar turen kl 10.00.  Vädret bestämmer hur många vi blir förstås. Allt mellan 0 – 259 MC har förekommit.

Alla MC är välkomna!!  Vid starten samlar vi in pengar till färjeavgiften på 20:-/MC och den frivilliga avgiften till Cruisarklubben (kan va en hundring) som inte hålls igång utan utgifter. Allt arbete sker ideellt förstås.

Vi gör tvärtom turen i år också. Vi åker turen baklänges – vi provade på detta vid rekturen och vid ordinarie tur.  Medtaget fika intages vid Hägerstad nya kyrka där Boda vägen börjar – där Snäcka o hans vänner har slutit upp tidigare. Nytt är också att vi inte åker upp vid Kungabordet – vi har varit där så många år att det får bli en annan gång. Lunchen intar vi vid Ydregården. I fjol hann vi äta lunchen ute innan det började regna. De bjuder oss på dagens lunch för c:a 175:- med fläskfile´och potatisgratäng för dem som vill. A la carte mörgås o hamburgare har de också – men då tar det lite tid. Jag tar upp vid starten hur många som vill ha vad.  Vi åker över Torpön men stannar inte vid restaurangen. Det har blivit för dyrt där med a la carte endast. Vi tar färjan direkt när vi kommer dit. Blåviksvägen tar vi efter att vi väntat in alla efter färjan.  Bensin finns vid Österbymo och vid infarten till Torpön. Färjan tar tid och du hinner ifatt om du behöver tanka där.

                   GOD TUR!!

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Sommen Runt nu på lördag den 3 september kl 10 far vi – kom i god tid

Nytt datum för Sommen Runt!!

»  3 SEPTEMBER: OBS! NYTT DATUM Sommen Runt 23 mil. Cruisarklubbens egen stora tur sedan starten 1997. Samling Folkets Park/Cupolen parkering, Linköping från 08.30 mitt emot Gamla Linköping. Vi startar turen kl 10.00.  Vädret bestämmer hur många vi blir förstås. Allt mellan 0 – 259 MC har förekommit.

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Nytt datum för Sommen Runt!!