Garagefest 2018-11-16

Tack alla 20 Cruisare som kom! Och tack Lasse & Bosse som ordnade med allt! Det blev till en av de trevligaste garagefester på länge! 

    

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Garagefest 2018-11-16

Onsdagstur med Lasse & c/o

Det var en sån där optimal MC tur i brittsommarväder när kärleken och välmåendet till MC åka är som klarast och varmast!! Hjärtat mitt sjöng i takt med mc dunket och själen sjöd av endorfiner och vägarna var mest krokiga och vågiga och naturen prålade i höstlik gulröd skrud. De flesta deltagande gubbarna har åkt motorcykel sedan 60 talet och det är klart att det sätter sin prägel på jämnheten i ledet. Maskinen är som en naturlig del av kroppen och är som limmad i baken i alla kurvor med naturliga nerlägg hela tiden. 
Tack alla som gjorde turen till ett fint minne i kommande vinterstormar!!
Bilder finns också att titta på Bildersidan. 
Filmer: IMG_4352  IMG_4351

Onsdgastur med Lasse liten

 

n      

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Onsdagstur med Lasse & c/o

En brittsommar söndagstur till Gamleby

Söndagens tur till Gamleby besågs av 22 st MC förare – vägen var lite guppig tidvis men i stort en fin tur det med. I Gamleby får jag varna för restaurang Mama Dalton – jag fick vänta 1 tim o 20 minuter på maten och då var pizzan inte färdiggräddad ens, men hamburgarna var ok. Tur jag slapp betala för eländet. Men trevligt hade vi under väntans tider. Naturen var i all sin höstglans med alla rödgula färger som finns. Solen är irriterande låg så här års men bländande vackert var det i den stilla vinden och fallande löv i solstrålarna. Starka kontraster mellan sol i ögonen o plötsligt skuggiga partier, med gamla ögon som tog tid på sig att ställa om mellan sol och skugga. De små guppen såg man inte bara inte i den långsamma omställningen. Kör man sedan med lågprofildäck och stel bakfjädring så var den vägen en pina. Danne klagade högljutt väl framme på torget i Gamleby – men skall man köra fint så får man lida pin. Uknadalen är betagande vacker som en välbevarad vacker gudinna i höstskrud!! Synd att man inte har en kamera monterad på hojen. Men man får åka oftare istället och njuta naturellt av vår vackra natur. Imorgon smäller det igen.

 

 

   

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för En brittsommar söndagstur till Gamleby

Onsdagstur med Lasse Edbom 2018-10-10

I onsdags åkte vi 19 st MC efter Lasse E på slätten och det var en trevlig upplevelse på alla sätt!! Det var flera från SMC och det märktes på körsättet – alldeles utmärkt sammanhållen grupp hela tiden. Då är det kul att åka sist och beskåda kön framöver.  Lite flaxigt ibland beträffande sick sack körningen men vad gjorde det denna brittsommardag med en del moln dock. Som en orm slingrade vi oss efter kurvorna kors o tvärs på Vadstenaslätten efter flera kurvor norr om Göta kanal. Lunchen intogs för 60:- invid XL-bygg i Mjölby. Turen avslutades på Biltema café. Det är bra att du finns Lasse och tar oss med på fina turer – du som är yngre och har full eldsjälsenergi o gillar att sitta vid din dator o planera turerna o säkert gör du rekturer ibland. Det är en hel del arbete med detta – vet en som har gjort detta under de 15 år jag varit hövding i Cruisarklubben. Det är bra att veta när min egen eldsjälsenergi falnat något av ålderns rätt.
    

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Onsdagstur med Lasse Edbom 2018-10-10

Tanneforsdagen den 29 sept 2018

       De två i Cruisarklubben som klarade kylan      Fikadamerna från Resurspoolen

Det var inte många plusgrader på morgonen – men kl 11 var det minst +10 och det var två av klubbens hårdaste medlemmar som ställde upp för de gamle från Kvarnbackens äldreboende och brummade loss i ledningen för cruisingen på Nya Tanneforsvägen. Tack Uffe för att du gjorde mig sällskap. Och sedan fick du sitta bredvid Abras kuttersmycke när vi fikade. Han slutade jobbet kl 05.00 och kom ändå och förgyllde dagen för de gamle. Innan fikat var vi en vända till Tanneforspojkarna och åt korv. Tack Abra som fixade 8 st amerikanare som skjutsade de gamle från äldreboendet runt stan o raggarstråket där. Vallastaden fick de flesta se – något som många inte sett tidigare. Efter cruisingen bjöd Kvarnbacken på fika och damerna från Resurspoolen serverade kaffet.
Det blev en lyckad dag på alla sätt. 

Det finns fler bilder på Bildersidan.

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Tanneforsdagen den 29 sept 2018

Besök vid MotoSpeed i Västerås

Den 18 sept var Danne o ClasA en 43 mila tur t o r till Västerås o kollade in deras nya lokaler vid utfarten mot Sala. Större och mer ändamålsenligt har det blivit förstås. Vance&Hines pipor och PowerComander är ju storsäljare förstås. I MC verkstaden är det rent som i ett vardagsrum. Danne har ju arbetat hos dem ett antal år tidigare i sin karriär och känner dem väl – samtidigt som han är kund hos dem i sin verkstads verksamhet. Vi åkte småvägar hemåt. Efter en välkommen fika i Hälleforsnäs, Lager 157 hade jag glömt bort den höga gatstenen vi åkte upp genom till parkeringen. Åkte lite snett ner över den och pang sa det och en hemskt skrapande stannade jag o tänkte många hemska tankar. Såg jag någon olja under motorn – nej pust – stödet ut som hängde slappt o dinglande där nere – gick tillbaka o kolla in vad som låg kvar på gatan men inget där. Kollade under vid stödet o såg att fjäderfästet vid stödet försvunnit och fjädern dinglade fritt därunder. Det blev till att tejpa upp stödet och inte stanna förrän vi var hemma igen efter 11 mil. Danne fick hjälpa mig att hämta upp solglasögonen ur packväskan etc. Det är väldigt bra att vara minst två när man är ute på drift. Så nu står hon hos Danne igen o väntar på nytt stöd i sitt kommande mc liv. Vita talis est!!
       Tomas boss  

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Besök vid MotoSpeed i Västerås

Tanneforsdagen den 29 september

>> Den 29 september är det Tanneforsdagen som vanligt. Ni kanske har sett en blänkare om det i tidningen. Det är ett samarrangemang med handlarna i Tannefors, Resurspoolen och Cruisarklubben. Jag har tillfrågat Abra att kalla ett antal amerikanare med bl a Janne Meyer o Frasse att skjutsa boenden vid Kvarnbackens äldreboende – där de boende är mer än förtjusta att få följa med dessa amerikanska kryssare på en åktur runt i staden. Förra året körde de bl a till Vallastaden några stycken – ett område få av de boende hade sett. Vi MC Cruisare åker efter karavanen i Tannefors med våra motorcyklar och brummar lite extra och väcker lite uppseende längs vägen.

Detta år är naturligtvis Nya Tanneforsvägen uppgrävd i vanlig ordning på något ställe och i år är gatan enkelriktad från ICA till påfarten från Gamla Tanneforsvägen mot Braskens bro hållet. Vi får åka från Kvarnbacken t h in på Gamla Tannefors vägen ner till gamla brandstationens trafikljus o sedan t v upp på Nya Tanneforsvägen – förbi alla affärer där och så in på Gamla Tannefors vägen igen och åka några varv. Eftersom det bara blir i en riktning på Nya Tanneforsvägen i år så får vi åka åtminstone tre varv runt – innan bilarna far ut på stan med de gamle. Vi Cruisare tar ett varv till – och om vi får plats, kan vi ju ställa upp oss en stund vid ICA o visa upp oss. Sedan far vi ett varv och in på Garvaregatan 7 från G:la Tannefors gatan och stannar där vid Tanneforspojkarnas lokal och äter korv. Sedan tar vi ett varv igen.

Efter cruisingen blir det fika vid Kvarnbackens äldreboende och det är tre damer från Resurspoolen som serverar kaffet. Brödet har Kvarnbackens personal bakat tror jag. Nu hoppas vi på väder denna lördag den 29 september. Samling för alla – motorcyklar som amerikanare – kl 11.00 vid HSB:s parkering längst upp mot Brasken Nya Tanneforsvägen/Stationsgatan.

Det vore kul om vi blev en hop motorcyklar denna dag – för det är en trevlig stämning i Tannefors denna dag. Det blir inget tal eller musikkår i år – så därför är det kul om många motorcyklar kan visa upp sig. Lite livat blir det ju.

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Tanneforsdagen den 29 september

Tåkern for 16 MC Runt denna vackra höstdag

    
Filmer:  Tåkern2 o  Tåkern4

 

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Tåkern for 16 MC Runt denna vackra höstdag

Några bilder från en 9:e september tur som ni missade

   Fler bilder finns på bildersidan snart

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Några bilder från en 9:e september tur som ni missade

Välkomna till Tanneforsdagen 29 september

Samling kl 11.00 vid HSB exp nära Braskens bro. Abra kommer dit med 5-6 jänkare och skjutsar de som bor vid Kvarnbackens äldre boende runt staden. Vi från Cruisarklubben åker efter bilkaravanen upp o ner längs Nya Tanneforsvägen några varv och brummar lite. Sedan blir det korv hos Tanneforspojkarna och fika vid Kvarbacken efter cruisingen vid 13.30.

Inbjudan i pdf fil
TANNEFORS dagen 29 sept 2018

 

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Välkomna till Tanneforsdagen 29 september